22 June 2008

Sürpriz

Rusya'nın Euro 2008'e gelişi mi sürprizdi, gruplardaki ilk maçı mı? Yoksa Hollanda'nın 2 maçtaki akılalmaz değişimi mi, v Basten'in yükselişi mi? Bizim gibi ilk maçı kötü oynayıp kaybedenlerden Rusya, bizim gibi sonraki iki maçını kazanan tabi bizden ufak bir farkla, top oynayarak. İspanya'nın açamadığı Yunanistan ve İsveç'i dağıtmışlardı, aynı dün gece olduğu gibi öne geçtikten sonra bitiriciliği unutmuşlardı. Hollanda favorimdi ama soru işareti iyi hücum eden ve öne geçtikten sonra daha güzel oynayabilen 2 takımın mücadelesinde kimin öne geçeceği idi, daha doğrusu Hollanda'nın yenik duruma düşerse ne yapacağı idi.
Grup maçlarında Hollanda tarafından büyülenince savunmalarının durumu göz ardı edildi ister istemez. Hücum edemeyen 3 takımla oynamaları şanslarıydı, ilk 2 maçta erken öne geçmeleri de futbol adaleti. Rusya öne geçince, Hollanda'nın paniklemesi, v Basten'in sakinleşmesi dikkatimi çekti, Sneijder ''inanmadan'' vuruyordu sanki. Eşitlemeleri de güzel oldu seyir açısından, Hollanda'nın geride ne kadar zayıf olduğu, fazla da plan program sahibi olmadığını gördük, sonuç olarak güzel bir maç seyrettik. Boulahrouz'un mazereti vardı, v Bronckhorst'un nefesi yetmemeliydi, gruplarda neredeyse hiç zorlanmayan Ooijer'e bir Arshavin yetti.
Ağzını kırdı savunmanın, Arshavin tek başına. İtalya ve Fransa'dan daha fazla nefret ettim Rusya yüzünden, sadece saldırmak, koşmak yeterken bu anlamsız çaba niye... Klasını konuşturalı çok olmuştu. Bu yıl öncesinde Zenit ile çıkabileceği yere kadar çıktı, bundan büyük vitrin Euro 2008 finali olur, fazlası olmaz. Kerzhakov'u meşhur edip Avrupa'ya yollamıştı bu sezon da Pogrebnyak'ı doğurdu. Yaş geldi geçiyor, Simao ve İlhan Mansız misali 25'inden sonra yol alacak gibi. İspanya'ya yakışır Arshavin, gider mi göreceğiz. Üç maç sonunda, üç grup lideri, üç 9 puanlı ve üç son maçında rotasyona giden eve döndü. İspanya seriyi bozmalı, tersi sonuç da şaşırtmaz beni. Sadece adamlara saygıdan izlenir bu maç, kağıt üzerinde heyecan yaratır sadece. Savunamayan İtalya, İspanya'ya yardım etmezse 25 pas yapmadan rakip kaleyi hedeflemeyen İspanya'dan ne beklenebilir ki? Sürpriz.

No comments: