10 June 2008

Pavel Pogrebnyak


Zenit Uefa Kupasını alırken dikkat çekmişti Rus forvet. 2007'den beri iyi bir gol ortalamasına sahip, Fatih Tekke'yi de klübeye iten kule tipi forvet. Arshavin'e sahip olmanın sefasını ilk Kerzhakov sürmüştü, sıra Pogrebnyak'ta gibiydi ama kupada attığı 10 gole rağmen yarı finalde sarı kart görmesi Uefa finali görememesine yol açtı. Fatih'te final gördü sayesinde, yine onun sayesinde Fatih Tekke niye çağırılmadı ki?! sözleri gördük bizde... Zenit'te olduğu gibi milli takımda da tek forvet oynayacaktı ki ikinci vitrin şansına da sakatlık engel oldu.

3 saat sonra Rusya'yıda göreceğiz. Spartak altyapı ürünü Pogrebnyak yerine, başka bir Spartak çıkışlı, başka bir 1.88'lik Roman Pavlyuchenko'yu izleyeceğiz Rusya kanatlardan hızla çıkıp topu içeri keserken. Malesef Arshavin'de olmayacak yani Rusya'da creativity yok. Arshavin 2 maç yok, yani Rusya ilk iki maçta hücum gücünün büyük bölümünden yoksun olacak. Hiddink'i çok yormamalı, hazırlık maçlarında da izlediğim kadarıyla İspanya fazla sabırlı bir takım, karşısında mücadeleci bir takım olacak, Rus orta sahasının bezdireceğini düşünüyorum. Bu grubun şeklini belirleyebilecek maç bu değil.

Ruslar için etkileyici bir oyuncu olmadı 26 yaşındaki Pavlyuchenko, çoğu zaman Spartak'ta da olduğu gibi milli takımda da ikinci tercih durumundaydı ama artık işler değişti. Yedek konumundayken elemelerde dikkat çekmişti, İngilizleri eleyen oyuncu olmuştu Ruslar için. İyi olmak zorunda, güzel bir şans yakaladı, Ruslar gruptan çıkarsa Spartak'tan kopar gider. Olmayanlardan bahsettik, Pogrebnyak'ı UEFA finalinden eden sarı kart kuralı Euro 2008'de olmayacak, yarı finalde rahat rahat sarı görülebilecek, ne güzel.

No comments: