02 June 2008

Inter'in Yürüyüşü


Inter'in Liverpool eşleşmesinden beri aklımızı meşgul eden Mourinho ve Inter ikilisi sonunda bir araya geldi. İngiltere ve İspanya dışında izlemek istemiyordum Mourinho'yu, Chelsea'ye tekrar dönmesi bile hoşuma giderdi de Guardiola terfi ettikten sonra Inter'den başka alternatif de yoktu. 2 senedir şampiyon olmalarına rağmen ilgim artmamıştı Inter'e, Serie A'ya olduğu gibi. Mourinho'nun gelişi mutlaka Inter'e bakışımı değiştirecektir, iyi sonuçlar aldıkça ilk sezonda keyifli geçecektir ama sonrası için Mourinho'nun işi Chelsea'dekinden daha zor.

Mourinho ile aynı dönemde bir kontrat yenileme ile de dikkatleri topladı Moratti. Zlatan'ın kontratı 2013'e kadar uzatıldı, İsveçli yıldız yıllık kazancını ikiye katladı. 08/09'u 11m euro kazanarak kapatacak, sonrası için ücret 12m euro. Yıllık 6m'dan 12m'ya yükseliş'i açıklamak zor, gövde gösterisi der geçerim.

Mourinho'nun gelişi ile Inter'den büyük transferler beklemek normal. Moratti'nin yeni teknik direktörüne 100m euro üzerinde bir bütçe sunabileceğini okudum, Chelsea'den gelen olacak mı merak ediyorum. Bu yaz özellikle transferleriyle güzel geçecek gibi.

Zlatan yeni kontratı ile Kaka'yı da bayağı bir solladı, Serie A'nın açık ara en çok kazanan futbolcusu oldu. Inter kadrosunun birkaç yıldız ile güçleneceğini de düşünürsek Kaka için t-shirtlerinin üzerinde yazandan fazlası gerekecek, daha fazlası için koşmalı... Çünkü Inter'in yürüyüşü başladı.

No comments: