18 December 2008

Ada'lılar

Tıklayınca büyüyen resimdeki kaplan Dean Windass. Birkaç post önce konumuz Marlon King iken o da başroldeydi. 39'luk forvet Times'in yaptığı bi listenin de başlarında yer almış. Liste, büyüklerin dahil edilmediği çıkıştaki veya çıkışa geçen 50 Ada'lının sıralanmasından ibaret. Büyük takımlar dışarıda bırakılmış, Ada'lıyı da görmezden gelip İngiliz desem, bir de Premier Lig diye sınırlasam dışarıda kaç futbolcu kalmıştır ki diye düşünür müydünüz?

Yaz başında FIFA'nın 6+5 kuralı gündemde iken birkaç yazı yazmıştım, biri yakaladığım BBC araştırması temelli EPL'deki İngilizler idi. 07/08 için rakam orada yazılı, bu sezon için tekrar bakarız.

Listeye dönersek önceki sezonda göz önünde bulundurulmuş. Ama çıkışa geçenler açısından bakarsak, daha önceleri de düşünülmüş. Hibernian'dan da var, Newcastle'dan da Cardiff'den de, Delap ta... Taç atışlarına pek itibar etmemiş,ler 40. olmuş. İlk 10 sıranın 6'sı ise Aston Villa'dan. Şuan 4.ler, Kanat avına çıkan Real onlardan genç bir İngiliz'le de ilgileniyor deniyor, Baros ile uğraşmadılar, Barry'i tutabildiler vs. vs. İtirazım yok sonuç olarak. Böyle listelere itiraz gereksizdir zaten, yeni yıl sık gözüktükleri zamanlardandır. Kesin sonuçlar ortaya koymak gibi bir dertleri olmaz. Faydasız da değillerdir ama düşündürürler, konuştururlar, hafıza tazeletirler... Amaçları, ekmekleri suyu da tartışılmalarıdır.

Konuya dönüp bitirelim. Peki ya Hull City? Malum en büyük başarı/sürpriz onlar. Varlar elbette, en tepedeki elemanları 10. sırada, bizim Windass. En başta verdiğim linkte, Marlon King mevzuunda yerini alan forvet demiştim King için. Bu listenin tepedeki Hull'lusu 39 yaşında bir forvet, bu sezon gol atamamış, 11 başlayamamış, sadece 4 kez sonradan girebilmiş resimdeki Windass. Önemi de bu işte, listede de yazıldığı gibi yaptığı en kötü şey Hull'u EPL'ye yükseltmek... Severim böyle listeleri.

Top 50 British Footballers of 2008

No comments: