12 December 2008

Hildebrand >>> Hoffenheim

Malum hemen hemen her Türk tarafından sevilen sayılan bir takım Hoffenheim, hiç izlenmemiş olsa bile. Hikayesi ve pozisyonundan öte golü bol vermeleri daha önemli sanki bizler için. Geçen hafta Bayern'le oynayacak olmaları ilginin ciddiyetini gösterdi bana. Maçı, ilgi alanına dahil ettiğini gördüğüm arkadaşlarım günü değil sezonu mucize ile kapatacakları konusundaki görüşümü kuvvetlendirdi. Geçenlerde bir arkadaşımla Ibisevic temelli bir Hoffenheim sohbetinde, bu sezon öncesinde oyuncularının hiçbirini tanımadığımı söylemiştim. Selim Teber'i, Ramazan'ı duymuştuk elbette, Andreas Beck'i izlemiştim ama söylemek istediğimi anlıyorsunuz herhalde.

Hildebrand'ın transferi ilk olarak bunu değiştirdi, artık Hoffenheim herkesçe tanınan bir oyuncuya sahip. Illgner-Kopke-Kahn sıralamasının 4. ayağı olması muhtemel isimlerin başındaydı. Kahn'ın arkasında kalan isimler arasından en akla yatkın olanıydı, Lehmann fazla takılamazdı ne de olsa, Wiedenfeller'den de daha öndeydi Hildebrand. Tabi bu görüşü oluşturan Stuttgart'daki oyunu idi. Profesyonel olmak için güzel bir kulübü, güzel bir zamanda yakalamıştı. Güzel demişken ekonomik sıkıntıları da eklemeli. Para sıkıntısının özkaynaklara yönelmeyi zorunlu kıldığı yada seçtirdiği takımlara örnekti Hildebrand'ın başladığı yılın Stuttgart'ı. Hildebrand, Kuranyi, Lahm, Hinkel, Gentner, Bordon, Beck gibi satışlarda özkaynaklara, gençlere yönelmiş ve başarılı olmuş takımlara örnek yaptı Stuttgart'ı. Seri şimdi Mario Gomez, Serdar Taşçı, Hitzlsperger, Khedira, Manuel Fischer gibi maliyetsiz isimlerle devam ediyor/edecek. Neyse çok dağıttık konuyu, Hildebrand'a dönersek bir ikincilik, bir şampiyonluk yaşadığı, CL'de gözüktüğü ve fazlasıyla güven verdiği Stuttgart'tan ayrılacağının sinyalleri verilmişti, şaşırtmamıştı. Bedelsiz olarak İspanya'ya göçtü. Sıfırdan yükselip, isim yapması 7 yıl almıştı. 1 numara olarak geçirdiği 7 yıldan sonra 28'inde başka bir 1 numaranın yerini almak için Valencia'ya gitmesi çok hoş olmamıştı aslında. Canizares çabuk yol aldı, geçen sezonu 1 numara olarak geçirdi ama Emery'nin gelişi ve Olimpiyatlarda göz dolduran Renan'ın alınışı ile geri düştü, yediremedi. Bu dönemde Lehmann'a ezildi, bir de Enke çıktı, Adler ve Neuer gibi yeni adayları da unutmamalı. 2 yıl önce sıradaki olduğu Almanya kalesi için sözkonusu bile değildi artık. Euro 2008'de zorunlu seçenek 3. kaleci bile olamamıştı.

Hoffenheim'de sıkıntılı bir pozisyon olarak gözüktü kale, Hildebrand 1 numara olarak devam edecek. Lehmann'ın da vadesinin dolması ile Almanya kalesi içinde şansı devam edecektir herhalde. Görüldüğü üzere aday gösterildiği konularda başarı kazanamadı Hildebrand, tekrar ilk seçim, tekrar kendi yaratacak. Veh ve Magath'dan bahsettik yukarıda. Hildebrand Stuttgart'ta başlarken Ralf Ragnick başlarında idi. Stuttgart ve Hildebrand yükselişe geçmeden o ayrılmıştı, şimdi tekrardan tepede buluştular.

No comments: