12 December 2008

Arıza

Premier Lig'de birkaç yıldır ''arıza'' ünvanı Newcastle orta sahası Joey Barton'a ait. Yetenekli bir defansif orta saha olmasına rağmen 2002 yılında City'de başlayan kariyerinin satır başları hep saldırganlığı ve aldığı cezalar oldu. 2007'de Ousmane Dabo'ya ve 2008'de saha dışında olmak üzere iki kez saldırıdan dolayı suçlu bulunmuş, 77 gün ceza yatmıştı. 2008'de 5-6 kez forma giydi, birkaç saha içi hareketi konuşulsa da sakatlık daha önemli bir başlık haline geldi Barton için.

Joey Barton, Ocak sonuna kadar forma giyemeyecekken yeni biri bu boşluğu doldurmaya aday gibi. Sezona kiralık olarak Hull City'de başlayan 28 yaşındaki forvet Marlon King takımının konumu ve golcülüğü dışında birkaç başlık ile gündemde. EPL'de 15 maçta 5 gol ile oynayan Jamaika asıllı King, geçen hafta Boro'yu mağlup eden golü attıktan sonra alkolü fazla kaçırmış olmalı ki Çarşamba günü gözaltına alındı. İddaalara göre Londra'da bir barda 20 yaşındaki kızı dans ederken taciz etmiş ve terslenince yumruk atarak klüpten ayrılmış. Evli ve 2 çocuk babası King, saldırı ve taciz şüphesi ile ilgili sorgulandıktan sonra kefaletle serbest bırakılmış. Soruşturma sürerken Hull City oyuncusuna sahip çıkmış ve haftasonu L'pool deplasmanında yer alması bekleniyor.

Olaydan bir hafta önce aşırı hız nedeniyle ehliyetine el konan King'in, Kasım ayında da takım arkadaşı Dean Windass ile bir kumarhanede kavga ettiğinden dolayı ceza almıştı. 39'luk Windass ve 28'lik King'in kavgası tatlıya bağlanmış olarak gözüktü ve aynı takımda yer değiştiren iki forvetin atışması olarak kaldı. Windass'ın sözleri ise ilginç:

''He walks like he is carrying two carpets under his arms and a great lad in the dressing room. Always getting fined for wearing a cap, using his phone, flip-flops...''

No comments: