02 February 2008

Man City v Arsenal


Günün ilk seçimi EPL'den, bugün 2 tahmin daha yazmayı planlıyorum.

City 1 ay kadardır problemli ve biraz daha böyle devam edecek gibi gözüküyor. Hala içeride namağlup oynuyorlar ama son 3 karşılaşmada 1 puan ile yetindiler, son maçta Derby'e diş geçiremediler. Arsenal ise Ronaldo'nun sırtladığı United'ın arkasında yürümeye devam ediyor. City için skor üretmek ilk planda önemli olan şey değil. Haftalardır atmamasına rağmen hala en golcüleri Elano, forvet mevkiinde sıkıntı büyük. Ara transfer döneminde imza attırdıkları 2 isimde oynayamayacak, Bianchi ve Samaras gönderildi. Forvet Vassell ve Sturridge -altyapı ürünüdür, gelecek vaadeder sonra bahsederiz- 2'lisine kaldı. Maç boyunca orta sahayı da ekleyecekleri bir savunma hattı ile sağlam durmaya çalışacak ve 1-2 kontra yakalamaya çalışacaklar diye düşünüyorum. Tabi ortasahanın önem kazandığı bir sistemde Arsenal'in o mevkideki muhteşemliğini belirtmeden geçersek ayıp yapmıs oluruz.

Golden girdik, devam edelim. City tarihinde Arsenal'e 1'den fazla atamamış BBC öyle diyor. Arsenal ise bu konuda hiçbir sıkıntı taşımıyor. Ligin en iyi deplasman karnesine sahipler, bu sezon EPL'de sadece 1 deplasmandan golsüz döndüler. City yine beraberlik kovalayacaktır ama bu seferki rakip çok sağlam ve liderliği devralmak istiyor.

Bu durumdaki City'nin Arsenal ile başetmesi çok zor. Arsenal'de klasik eksiklere ek Rosicky ve v Persie ama Adebayor, Eduardo ve Fabregas'da hiçbir problem yok. Seçimim deplasman galibiyeti U/O 2.5'a girmek istemiyorum, City'nin gol atamayacağını düşünüyorum, 0-1, 0-2 bekliyorum, kumar isteği duyarsam 'dep. takımı gol yemeden kazanır' türü birşey bulur isem onada oynayabilirim. Bol Şans

ARSENAL KAZANIR

edit @ 03.02 / 08:53 : WON

No comments: