27 February 2008

Greatest Comebacks - 1

Buffon'un ilk maçı ile ilgili bişeyler ararken karşıma çıktı video. Parma'nın 94/95'te Juve'yi yenerek aldığı UEFA Kupasından bir sonraki sezon. Yani Küçük Orhan'lı Trabzonspor'un Aston Villa'yı geçip, Lazio'ya takıldığı sezonun bir sonrası.

95/96, Parma Kupa Galipleri Kupası 2. turunda Ljungberg'li Halmstad'a ilk maç İsveç'te 3-0 mağlup olur. Zola, Stoichkov, Inzaghi, Cannavaro, Couto, Dino Baggio ve Sensini'li 11 üst tur için 4-0 kazanmak zorunda.


Kalede Luca Bucci, 17 yaşındaki Buffon'un Parma'da ilk sezonu, klübede. Martin Fenin'in Bundesliga'daki ilk maçında hat-trick yaptığını göstermiş, Shearer ve Rooney'in de ilk maçlarında 3 gol attıklarını eklemiştik. Uefa.com'da benzer bir haber karşıma çıktı. Buffon tüm zamanların en iyi ilk maçını çıkartanlar listesinde.

1995 Kasımı, Serie A'da Milan konuk ediliyor ve kale ilk defa Buffon'a emanet. Aynı 25 Şubat 2007 gibi, 17 yaşındaki Buffon kalede devleşiyor ve maç 0-0 bitiyor. Söz Buffon'da:

''I remember the team taking a group picture before the game without me. I was already in goal because with the youth team we weren't used to taking pictures ahead of kick-off. I still have that picture to remember my debut by – even though I'm not in it!"

No comments: