28 February 2008

Derbi


İyi maçtı. Goller, oyun, gerginlik, kartlar, uzatmalara kadar durmayan heyecan ve tribün densizliklerinin olmadığı güzel bir derbi oldu. Hakem etkisi malum hataları saymakla bitmez, zaten herkes onların peşinde. Lugano atılmadan hemen önce aklıma Liverpool v Inter maçı geldi, yani Materazzi'nin 2. sarı kartı. Hakeme yaptığı hareketten önce, yani rakibini çektiği için atılmasını bekliyordum. Cüneyt Çakır Lugano'yu atarak güzel bir iş yaptı. Hakemlerimizin dünya geneli ile kıyaslanması, büyük turnuvalarda vs. yer alamalarının sebebi de o pozisyondan sonrasında cevaplandı.

Her hakemimizin vermesini bekleyemeyeceğimiz için doğrunun ötesinde güzel bir karardı ama sonrasında bu derece kontrolü kaybetmesinin tarifi yok. Kendi adıma böylesini ilk defa gördüm. Kartlar, eklenen + dakikalar vs. hikaye. Hakem acaba ne zaman kritik bir hata yapacak ve şimdi kime neden kart gösterecek soruları altında maçı izlememe sebep olduğu için suçlu idi.

GS'de Hakan Şükür ve özellikle Ümit'i çok beğendim. Hakan oyunu ile yıllar öncesine döndürdü, ofsayta düşmeyen, koşan, geri dönen bir Ümit izlemek de çok keyifli idi. Lincoln oynamasının etkisi ile de GS yine değişik bir dizilim ile sahada idi. Lugano'nun atılmasından sonra belki görülen kartlarında etkisi ile GS'nin oyununda bozulma oldu. Feldkamp, Hakan&Ümit'in iyi oyununa çok şey borçlu.

Lugano ve Volkan'a dair de konuşmak lazım ama bize düşmez, klüp yetkililerinin yanında uzman doktor/psikologlardan da yardım alınmalı. Amatörlüklerinden dolayı bizi maçtan bu kadar uzun süre koparmaya hakları yok. Gökhan Gönül'e de değinmek lazım. Attığı gol ve öncesinde kaçırdığı muhteşemdi, Carlos'tan beklenti azaltacak cinste idi. Asıl önemlisi maç sonu açıklamaları. Futbolumuzda mikrofona konuşabilen ender insanlardan olduğunu düşünüyordum. Dün kaleci Volkan maçtan sonra utanmadan cinayetten bahsederken Gökhan özür diliyordu...

Kamera hakeme konuşmak için çaba gösteren Kemal'den kurtulduğunda GS'li futbolcuların sevinci geldi ekrana. Benim aklımada bi hindi geldi. Böylesi daha güzel oldu. FB'lilerin izleyebilmiş olmaları da...


No comments: