01 February 2008

Açılış


Uzuun bir aradan sonra Bundesliga 2.yarı bugün başlıyor. İlk yarı ortaları geçildikten sonra ilk 4 oturdu, Schalke ve Stuttgart dışarıda kaldı. CL oynayan 2 takımdan Schalke coğunlukla civarlarda gezdi, Stuttgart ise CL bitene kadar 8. sıranın altlarında oldu, sonrasında 8'e sabitlendi. İlk yarı beklentilerin altında kalan takımı Stuttgart oldu, üstündeki ise terfi ettiği sezonda UEFA kupası pozisyonu yakalayan Karlsruhe. EPL son dönemde Reading, Wigan ve W'ham dan böyle çıkışlar görmüştük ama Karlsruhe'nin bu performansı Bundesliga geçmişinde sık yaşanan bişey değil. Savunmada kasan sürpriz vuruşları olan bir takım Karlsruhe. Stuttgart, Schalke'yi devirdiler. Başarıda öne çıkan futbolcu ise Macar ofansif ortasaha Tamas Hanjal. 20'sinden önce Schalke ile Bundesliga görmüş, ama tutunamamıştı şimdi 26'sında ligin ilk yarısını 5 gol 6 asist ile tamamladı ve önümüzdeki sezon için Dortmund ile anlaştı.

Bremen ve Hamburg'da yıldızlar işbaşında idi. Klose'nin gitmesi alışkanlığı bozmadı Bremen yine en golcü takım idi. Diego 9 gol 7 asist ile en çok skor üreten oyuncu oldu. Hamburg ise v der Vaart'ın ayaklarına baktı, Hollandalı 9 gol kaydetti olmadığı zaman takım cok zorlandı. Daha ne kadar tutabilecekler bilemiyorum. Bayern'de goller 2'ye bölündü Toni ve Klose 9'ar tane attı, Ribery muhteşemdi. İlk yarının yıldızlarından biri de Stanislav Sestak oldu. Slovak golcü geçtiğimiz sezonun gol kralı Gekas'ın yerine getirildi, 8 gol 7 asist yaptı. Bochum sportif direktörü eski Besiktas/K'laurten li Stefan Kuntz, iyi işler yapmaya devam ediyor. Podolski sonunda söndü, daha beter olsun. Almanya'da onun yerini geçen sezon Mario Gomez almıştı, Stuttgart kazandığında mutlaka golü vardı, 06/07'nin en iyisi idi ayağı kırılıp nerdeyse sezonun yarısını oynayamamasına rağmen. Bu sezon yine sakatlıklarla uğraşıyor, Alman milli takımında da boy gösterdi ama yine gol krallığında zirveye oynuyor.

Devre arasında transferde en aktif takım dipte takılmaya devam eden Cottbus oldu. Bochum 3 önemli isim getirdi. Dortmund Sırpların yeni golcüsü Rukavina'yı Bundesliga'ya kazandırdı, Frankfurt'da Çek ve daha genç versiyonu Fenin'i. Bayern Brezilya'dan yıldız adayı Breno'ya dünya para ödedi, Toni Kroos ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı.

Cuma - Hansa Rostock v Bayern
Cumartesi - Arminia v Wolfsburg
Cottbus v Leverkusen
Hamburg v Hannover
Hertha v Frankfurt
Karlsruhe v Nurnberg
Duisburg v Dortmund
Pazar - Bremen v Bochum
Schalke v Stuttgart

Tv Programı
Cuma 21:30 Hansa v Bayern - Ntv Spor
Cumartesi 15:10 Bundesliga Preview Show - Ntv
16:30 Cottbus v Leverkusen
Pazar - Schalke v Stuttgart için bişey belirtilmemiş, bakarız. Ntv veremez V'real maçı ile çakışıyor.

Devre Arası transferlerleri için tıklayınız

No comments: