21 February 2008

25 Şubat 2007


25 Şubat 2007, Schalke evinde Leverkuseni ağırlıyor. Schalke Bundesliga'da fena gidiyor, seri sahibi, sıkıntı yoksunu. Leverkusen kurban edilmeye uygun, üstüne bir de kalecisi yok, yedek Bundesliga'da ilk defa kale emanet alacak. Sonuç olarak kombo'nun son maçı konumunda, Okay Karacan anlatımda. Schalke dakikalar ilerledikçe bastırıyor, Leverkusen savunmaya çalışmaktan başka bişey yapamıyor. Schalke bastırıyor, Okay Karacan Moto GP sunumları ayarında heyacanlanıyor, ben isyanlarda. Rene Adler kaleyi bulan 10'a yakın top çıkarıyor, Leverkusen bitime doğru, 2.yarıdaki ilk atağında golü buluyor, benim kombo yatıyor.

Rene Adler'i izleyebileceğimiz ilk maçtı, Bundesliga'da ilk kez forma giydiği maçta Schalke'nin 10 küsür maçlık yenilmezlik serisinin yıkılmasının mimarı olmuştu, muhteşemdi. İngiltere kıvranırken, La Liga Cassilas&Valdez dışında G.Amerika'dan medet umarken, Serie A Brezilyalılara emanet. Bugün izleyeceğimiz kaleci, yaş grubu içinde Avrupa'nın en iyisi. Alman panterlerinde hafızam Illgner ile başlar, daha öncesini hatırlayamam. Ercan Taner son Bundesliga sunumunda Adler'i, Sepp Maier'le Schumacher'le kıyaslamıştı, üzerine söz söylemek için yaşım yetmiyor.

Seri Illgner-Kopke-Kahn şeklinde idi, kesinlikle Adler ile devam edecek.


Şubat 2007 diyerekten başlamıştık. Adler'in piyasaya hızlı girişi, Schalke'nin şampiyonluktan kopuşunun başlangıcı olan tarih Galatasaray içinde büyük önem taşımakta. Lincoln Schneider'e o maçın sonunda girişti, Schalke'den kopuşunun gayri-resmi başlangıcının tarihi de 25 Şubat 2007 idi.

Lincoln sahada olacak mı -canı isterse (!)- bilemem ama Skibbe'nin dün yaptığı açıklamaya göre Adler kalede olacak. 2-2 geçiyor içimden, Adler sakatlanırsa neden olmasın...

No comments: