05 January 2008

Tepeden Bakalım Haftaya


Premier Lig bir hafta ara verdi. Yanlış anlamayın arayı veren fox tv, İngilterede bu haftasonu Federasyon Kupası maçları var. Dünyanın en eski futbol turnuvasıdır, ismini sponsorlar dahi değiştirememiş sadece yanında yer alabilmişlerdir.1996'dan 2014'e kadar sponsor E.ON adlı enerji firması yani 5-6 Ocak'ta 'E.ON'un sponsorluğundaki FA Cup' maçlarını ülkemiz tv'lerinden izleyemeyeceğiz.

Serie A önümüzdeki hafta başlıyor, Bundesliga için biraz daha bekleyeceğiz. Arayı kısa tutan La Liga ise bu hafta ekranlarda, güzel bir derbi de fikstüre dahil. 'El Clasico' yu saymazsanız ülkenin en büyük derbisidir Sevilla derbisi.Aynı şehrin biri diğerinden doğmuş 2 klübünün çekişmesi kategorisindendir Sevilla v Betis derbisi. Şiddetlidir de, en son 2007 başındaki mücadelede şimdiki Tottenham teknik direktörü Juande Ramos'un kafasını yarmıştı Betis taraftarı.Yarın ki mücadele için içim rahat.Sezon başında Sevilla, Antonio Puerta'yı kaybederken Betis'lilerden dostluk gördüler, bunu göz önünde bulunduracaklardır.



Pazar 22:00'da Ntv'den izleyeceğiz derbiyi.Biraz durumlara bakalım, yarın sınavdan sonra yorgun düşmez isem pick veririm. İki takım içinde formdalar sözünü rahatlıkla kullanabiliriz. La Liga'da Sevilla ilk defa 4 maçlık, Betis'de 3 maçlık yenilmezlik serisine sahip oldular. Sevilla açıkça Lig ile Avrupa'yı birarada götüremeyenlerden oldu diyebiliriz, CL Gruplarda oynadıkları 6 karşılaşmanın 4'ünden sonra oynadıkları lig karşılaşmalarını kaybettiler.T.direktör değişikliği geçti, CL'ye ara verildi ve iyi kura çekildi, kadro durumları da iyi çıkış beklememek zaten anormallik olur. Betis'e bakarsak Hector Cuper sonrası, şuan için düzgün gözüküyorlar. En son Villarreal'i 1-0 geçtikleri maçı seyrettim. Villarreal tek hakimdi ama 1 kere bile Betis ceza alanına giremediler desem yalan olmaz. Savunmalarına güveniyorlar, iyi yaptıkları da bu + kontra atak. Sevilla karşısında da bunu denemekten başka çareleri yok ama işleri tabii ki çok zor. Ligin en iyi hücum eden ve iç sahada en golcü takımının sahasındalar, kadroları rakibe göre çok sıkıntılı. Kadrolar ve eksiklere bakar isek, Sevilla'da Palop dışında sıkıntı yok, ki zaten kalede De Santchis olacak. Betis'de ise kalede sıkıntı devam ediyor. İlk seçim kaleciler Doblas ve Ricardo yine yok, yani kale 3. kalecide kalmaya devam ediyor. 3. kaleci Castro sanıyorum 2-3 haftadır oynuyor, Valladolid beraberliğinde iyi iş çıkarmış ama hala güven vermiyor.3 yetenekli Gonzalez, Sobis ve Odonkor'un sakatlıkları devam ediyor.

Dediğim gibi yarın tahmin yazar, pick veririz ama şuan için Sevilla'yı favori gördüğümü söyleyebilirim.

No comments: