30 January 2008

Alex'in eski takım arkadaşı olmak


FB'lilerde Cruzerio'nun yeri ayrıdır herhalde, kardeş takım ilan edilmesi yakındır. Alkollü bir bünye rahatlıkla, Cruzerio üzerinden büyük bir Türk takımına derin bi operasyon yapılmakta diye düşünebilir. Hatırladığım kadarıyla herşey Alex ile başlamıştı, arkasından Nobre geldi. Fred ve Kerlon dedikodularının yer aldığı kısa bir aradan sonra Edu ve Deivid ile devam etti. 'Aynı takımda oynamış' karesinin son ası da dün TFF ortak çalışması ile İstanbul'a ayak bastı.

Hayatının 28'indeki Maldonado, Avrupa'ya FB'nin 1.5 yıllık sözleşmesi ile ayak bastı. Sonunda bir Türk takımının böyle bir sözleşme süresi tercih ettiğini görmek güzel. Tabi inşallah elin Şili'lisinin 28 yaşında Avrupa'ya hemde Türkiye'ye ayak basıp, 1.5 sezonda patlama yapıp büyük liglere kaçası tutmaz.

Avrupa'ya açılamamış G.Amerika'lıları küçük görenlerdenim. Gerçi bu arkadaş kariyerini kıtanın büyüklerinden oluşturmuş, şampiyonluklarla süslemiş. Maldonado'nun Cruzerio ile bağı klübün 80'lerden itibaren en iyi dönemi olan 2003'te başlamış. 2003'te takımın başına Luxemburgo ; klüp'de Brezilya tarihine aynı yıl Lig, Eyalet Ligi ve Kupa'yı kazanan tek takım olarak geçiyor.
O dönem takımın yıldızı ve kaptanı Alex de Souza sonraki sezon Parma'ya, takımın golcüsü Deivid de Souza da ilk fırsatta Bordeaux'a transfer oluyor. Maldonado 1-2 sezon sonra Luxemburgo ile Santos'da buluşurken, Edu Dracena'yı 2008 Şubatında görüşmek üzere FB'ye yolluyor.

Heryerde Şili kaptanı yazıyor ama kusura bakmasın ne Dünya Kupası görmüş ne de 2007'de Copa America'ya uğramış. Sonuç: izlediğim değil okuduklarıma göre Maldonado benim için, Deniz'in paslaşabileni ve kaleye yaklaşmayanı , Aurelio'nun hücumda daha fazla gözükme anahtarı, Selçuk Şahin'in bahtsızlığı. İnşallah FB'lilere hayırlı olur.

not: FB'liler sakın yeni defansif ortasahalarından gol beklemesin, kariyeri öyle söylüyor.

No comments: