03 January 2008

MARTIN FENIN >>> Eintracht FRANKFURT



Yaz turnuvalarında fikir sahibi olunan oyunculardandı genç Çek Martin Fenin. Öncesinde Meridian Cup'da gelecek vaadeden birsürü oyuncu tanıdık&izledik.Turnuva Avrupa Karmasında, 2 Çek oyuncu vardı ama gerek forvetlerin ağırlığından gerek de yaşından ötürü Fenin yoktu.

Kanada'da düzenlenen U-20 Dünya Kupasında Çek kadrosunun ağır topu/jokeriydi, milli takımı final oynarken Fenin biri finalde Arjantin'e karşı olmak üzere 3 gol kaydetti (Çekler 2 gol de penaltı'dan attı, penaltıcı Fenin değildi, kullansa gümüş ayakkabı sahibi olacaktı). Turnuva başlarken Giovani, Pato, Lucas, Mata, Jo, Adu, Capel, Aguero gibi parıldayan isimlerin gölgesinde idi. Bu isimler ve ek olarak Janczyk, Cavani, Maxi Moralez, Leandro Lima gibi oyuncular ya yükseldi yada transfer yaptı ama Fenin bekleyenlerdendi.

Çek'lerin tarihlerinde ilk kez bir U-20 Dünya Kupasına katılmasının mimarı da elemelerde 5 maçta attığı 4 gol ile 87 doğumlu Fenin idi. Sağlam savunması dışında tek özelliği bu çabuk ve kaliteli bitirici oyuncuydu.Şimdiki Frankfurt tercihini turnuvadan önce yaptığı bir röportajda belirtmişti.İdolleri Baros ve Larsson olan oyuncunun peşinde Arsenal, L'pool, Juventus ve Bremen gibi klüplerin olduğu yazılıyordu. Juventus en ciddi alıcı idi ama Fenin büyük bir ligde oynamanın kazandıracakları konusunda kararını vermişti ve Juve'ye transfer olup kiralanmak veya yedek kalmak yerine atmosfer sahibi ama orta sıra takımı olan bir Alman ekibine transfer rekoru kırdırttı (4m Euro).

Bu sezon lig 3.sü Teplice'de 16 maçın 15'inde sahada idi, 2 gol kaydettiği tek karsılasmayı yok sayarsak sadece 1 maçta 90 dakika oynamadı, onda da son 10 dk.da oyundan alındı. Gambrinus liginde 15 maçta 7 gol kaydetti, gol krallığı listesini 2. sıradan terk etmiş oldu.Frankfurt gol kısırı klüplerden.Gol yükü bu sezon tamamen Amanatidis'de. Takahara ve 31'lik Thurk Fenin'in kağıt üzerindeki rakipleri. Takahara Japonya'ya dönüş sinyalleri veriyor ve çift forvet oynamayı seven bu ekipte Alman eğitimi almış bu güçlü genç iyi iş yapacak gibi gözüküyor.

*U-20 Dünya Kupasına fazla daldık, kusturmadıysak bir de not: Turnuva'nın sürprizi genç Çek'ler Çeyrek Finale kalırlarsak kafaları kazıtırız demiş, fikrin babası da Martin Fenin.

No comments: