04 January 2008

Bundesliga | transfer


Bundesliga'da transfer kımıldamaları mevcut. Martin Fenin ve Breno'dan bahsetmiştik, Bayern Ismael'i Hannover'e vermişti.

Stuttgart Rumen forvet Sergiu Radu'yu kiraladı. Sanırım 30'unda Radu, 06/07'de Cottbus'un başarısının mimarı olan iki Rumenden biri idi, 10 golden fazla attı ve yeni sezona Wolfsburgda girdi.Ligin ilk yarısında yeni takımında dikkat çekmedi, Stuttgart tarafından kiralandı satın alma opsiyonunu da kurtardı.Stuttgart Fransa'dan ithal Sırp forveti Ljuboja'yı Wolfsburg'a, sezon başı aldığı Brezilyalı savunmacı Gledson'u da yine eski klübü Rostock'a gönderdi.Goias'tan ortasaha Elson ile de ilgileniyorlar.

Hamburg 21 yaş altı çalışıyor.Anderlecht'ten Gana/Belçika karışımı çok yönlü savunmacı Odjidja-Ofoe'yi ve Frieburg'dan 21 yaşındaki Burkina Faso'lu Jonathan Pitroipa'yı kadrosuna kattı.Odjidja-Ofoe Belcika U21'lerinde forma giyiyor.Burkina Faso'lu ise sezon sonunda Hamburg'a katılacak.

Schalke, Frankfurt'un aslarından ofansif ortasaha Albert Streit'i kadrosuna kattı. Streit'in bonservis bedeli 2.5m euro civarı gözüküyor yani Fenin'e ödenenin yarısına yakınını çıkartmış oluyorlar. Schalke bu sezon 4-3-3 ve çeşitlerini denedi.Bazen 2 d.ortasaha'lı 3 forvetli, bazen de 1 o. ortasaha 2 forvetli dizildiler.Lincoln'ü yolladıktan sonra ortasaha Rakitic, Mesut, Jones, Azagouah ve Grossmüller gibi genç ve/veya yeni oyunculara kalmıştı.Ortasahada yeri garanti olan tek oyuncu Ernst oldu, sonrasında ise genç Hırvat Rakitic geliyor.Jermaine Jones'dan da çok yararlandılar, ilk yarının sonlarına doğru Mesut prim yaptı. Albert Streit'e dönersek büyük ihtimalle sağ kanatta yer alacaktır.3'lü forvette çoğunlukla Asamoah, 3 ortasaha ise Bajramovic sağda yer aldı.Sonuç olarak Schalke ortasahasına bir yeni yüz daha eklendi.

No comments: