08 January 2008

İngiltere Lig Kupası | Yarı Final



İngiltere futbolun hızını kesmiyor.Bu akşam ve yarın Carling Cup yarı final ilk maçlar oynanacak. Bugün Chelsea v Everton, yarında Arsenal v Tottenham oynayacak. Chelsea maçı 21:45'te tv8'de, yarınkini de yayınlıyorlardır.


2 takımda h.sonu FA Cup maçları oynadı, Chelsea QPR'ı 1-0 ile geçerken Everton Oldham'a 1-0 yenilirken 4 büyük sürprizden biri oldu. Chelsea bugün Afrika kupası yüzünden Drogba, Essien, Kalou ve sakatlıkları bulunan Sheva, Lampard, Malouda, Terry'den yoksun olacak.Ashley Cole ve Carvalho muhtemelen de Petr Cech kadroya dönüyor. Everon'da ise Arteta cezalı, Pienaar Afrika Kupası kampında ve Leon Osman sakat.

Chelsea'nin iç saha avantajı ortada.Bu sezon iç sahada hiçbir kulvarda kaybetmediler, EPL'de 20 atıp 8 yediler.Şu ana kadar bu sezon Everton ile tek maç yaptılar, son dakikada Cahill'in golü ile 1-1 bitti. Ama iç saha avantajı, kadro durumu ve rakibin pozisyonu ortada olunca geçerliliğini kaybediyor gibi. Drogba, Lampard, Sheva, Essien ve Kalou'nun 2 ortak noktası var.Birincisi Chelsea'nin bu sezon en çok gol atan oyuncuları olması 2.si ise Everton karşısında oynayamayacak olmaları. Drogba'nın Everton içinde önemi bir başkadır, yanlış hatırlamıyorsam son 5 maçta Everton'a karşı golü var. FA Cup'dan elenmiş, ligde iyi giden ve kupa başarısı isteyen Everton, 2. maçı içeride oynama avantajına da sahip. Bu avantajı da Stamford Bridge'de kontrolü elden bırakmayıp değerlendirmek isteyeceklerdir ki zaten büyüklere karşı deplasman oyunları da bu doğrultuda. Bana göre Chelsea'nin hücum gücü sıfırlanmış durumda. Forvet olarak ellerinde Pizarro ve genç takım oyuncuları Sinclair & Ben Sahar var, konu gol olduğu için Ballack'da eklenebilir. Seçimimde side bahise bulaşmak istemiyorum, beraberlik ihtimali ağır basıyor açıkçası Everton'dan da ufak bir sürpriz beklentim var ama yaratıcı güç Arteta olmadığı zaman Everton'a güvenim azalıyor.

Seçimim Under 2.5, iddaacılar için Alt anlamına geliyor :) Arsenal v Tottenham'ı da yarın yorumlarım, Bol Şans


edit @ 03.02 / 10:28 : unutmuşuz altına LOST yazmayı, herhalde W'phillips in dk. 93'de Lescott'un üstüne çıkıp kendi kalesine atmasını sağlamasındandır :) LOST

No comments: