07 January 2008

Avrupa'dan Transferler


2 küsürlük Jan Koller'in kariyeri Sparta Prag, Lokeren, Anderlecht, Dortmund, Monaco dan oluşuyordu, Nürnberg'de eklendi ve başladığı yere biraz daha yakınlaşmış oldu. Dortmund ile 138 maçta 59, Milli takım ile 83 maçta 51 gol kaydetmişti.

Martin Fenin'i yazarken Frankfurtta forvette Thurk ve Takahara'yı eskiteceğini belirtmiştim, ağrısız sancısız oldu. Michael Thurk Augsburg'a, Takahara'da Urawa'ya satıldı. Streit'i de Schalke'ye vermişlerdi, transfer rekoru Fenin'in parası da çıkmış oldu.

Schalke ortasaha yenilemesine devam ediyor. Albert Streit ve Botafogo'dan ''Ze Roberto II'' diye anılan ofansif ortasaha José Roberto de Oliveira'yı kadrosuna katmıştı. Son katılan Tiflisten, 17 yaşındaki Levan Kenia. Kenia ilk A milli formasını 16 yaşında giymiş, Gürcistan Euro2008 elemelerinde İskoçya'nın avantajını 2-0 ile alıp götürmüştü. 17'lik Kenia sahanın yıldızıydı. Gürcistan'ın en önemli yeteneği olarak gösteriliyor genç oyun kurucu. Grossmüller, Mesut Özil, Ernst, Bajramovic, Rakitic, Jermaine Jones, Oliviera, Streit, Varela, Kobiashvili, Kenia. Çoğunlukla 3 ortasaha ile oynayan bir takımda 7 yeni ve/veya genç isim...

Yine uzadı.. kısa geçelim Sevilla'dan Dani Alves'in yedeği Andreas Hinkel Celtic'e, 06/07'de Sedan'da iyi bir sezon geçirdikten sonra Grosso transferine yenilen Nadir Belhadj Lens'e geçti.

No comments: