14 January 2009

Fabregas ve Alonso

Euro 2008'de birbiriyle çakışmıştı bu iki oyuncu Aragones'in düzeninde. Xabi'den önce Fabregas geliyordu, turnuvada çok az süre alabilmişti 27 yaşındaki Liverpool'lu. Geçtiğimiz ay, sahada çakıştıklarında sonu Fabregas için iyi olmamış, sakatlanmasına hiç alışık olmadığımız çiçeği burnunda kaptan Nisan ortasına kadar devre dışı kalmıştı.

“When the tackle came in last Sunday I felt pain in my knee and when, as soon as I started walking, I couldn’t put my foot on the ground so I knew it was not good, I was wishing and praying that nothing was broken but unfortunately it was.”

Emirates'de koltuk değnekleri ile görünen Fabregas sakatlık anını böyle anlatmış. Sonrasında Xabi Alonso'nun hergün telefon ettiğini eklemiş. Şimdilerde bu destek karşılıklı devam ediyor olmalı. Liverpool'un Preston ile oynadığı kupa maçında sakatlandı Xabi Alonso. Geçirdiği sakatlık fena halde tanıdık Liverpool'lular için. Kulüpte 5. sezonunu geçiren Xabi, her sezonunda bu metatarsal illetinden çekti. İşler iyi giderken, sakatlığın kısa sürecek olması ise İspanyol için çok önemli. Benitez'in satılacaklar listesinde yer alıyordu yaz döneminde. Sezon başında 5 yıllık kontrat yapılan Alonso, sezon sonunda Juventus kıskacındaydı. Transfer gerçekleşmeyince, performansı ile yaz döneminin en büyük kazanımı oldu şu ana dek. 5 gün sonra Everton'un ağırlanacağı maça yetişmesi bekleniyor. O güne yetişmesi beklenen başka bir İspanyol daha var, o da bir sonraki mesaja.

2 comments:

papaz said...

Bana göre

Xavi Fabregas'ın, Senna da Alonso'nun önünü kesti performansıyla.

Alfredo said...

papaz doğru demiş.