14 November 2008

RvN

Heerenveen garip şekilde ün yapmış bir takım. 1920'de kurulmuş takımın ülkesi ve Avrupa'da bir başarısı bulunmuyor. Hollanda'daki en büyük başarıları tek lig ikinciliği ve 2 Kupa finali. Durum böyle iken sanırım tanınırlıklarının en büyük bölümünü forvetlerine borçlular. 1995'den beri neredeyse her sezon bir forvetleri çıkış yapmış, para kazandırmış. Tomasson, Allback, Lurling, Sibon yakın dönemde Huntelaar, Samaras, Afonso Alves ve son olarak geçen yıl Sulejmani'yi ya Hollanda'nın 3 büyüğüne yada Avrupa'ya pazarlayabilmişler. RvN'de bu durumun bir parçası.

Büyüklüğüne, istatistiklerine falan değinmeyeceğim. Benim için Shevchenko, Del Piero, Ronaldo, Raul, Henry vs. ''gol makinası'' sıfatı ile adlandırılacak ilk ismidir. United'a gelişini PSV'de yaptığı çıkışa borçludur RvN. Ne var ki şimdi 32'sinde 6 ile 9 ay arası sürecek diz sakatlığı için Amerika yolu tutan golcü, United'a gelişinde de aynı sıkıntıyı yaşamıştı.

2000 yılında iki sezonda iki gol krallığı sonrası United, 18.5m sterlin'lik bir teklif ile PSV'nin kapısını çalmış, anlaşma sağlanmış ama imza 9 ay süren diz sakatlığı nedeniyle 2001'e sarkmıştı. 24 yaşında diz sakatlığı yüzünden 9 ay kaybeden RvN, devamında hiçbirşey kaybetmemişti. Şimdi 32'sinde, tekrar Amerika'da ve bir muhtemel 9 ay daha...

No comments: