23 May 2008

Unai Emery : Son Yeni Teknik Direktör

07/08'i değerlendirirken Tottenham ve Valencia için ayrı bir başlık yakışır. Liglerinde büyüklerin ardından sıra kapması yakışan ama Avrupa'da fazla uzayamayan, teknik direktör değişiklikleri yaşayan, farklı zaman dilimlerinde de olsa dipte takılan, sonuç olarak Lig kupası şampiyonluğu ile UEFA'ya gitmeye hak kazanan ve ligleri tam ortada tamamlayan iki takım oldular.

Teknik direktörlük değişikliği demişken Valencia'nın hakkını yememek lazım. Valencia için bir süredir en çok yaşanan şey oldu değişiklik. Başkan değişti, yardımcı antrenörler değişti, stadyum değişiyor, kadronun demirbaşları değişiyordu... Teknik Direktör değişimi ise TSL'yi kıskandıracak cinsten. Benitez sonrası yani 03/04 sonundan itibaren, zengin gözüksün diye Cevat Güler'leri de katarsak Unai Emery Valencia'nın 7. teknik direktörü oldu.

Klüp son yeni teknik direktör Emery'i bugün Mestella'da tanıtacakmış. La Liga'yı zevkle takip etmeyenler için soru işareti olması normal bu ismin. Bunlar Racing'in çalıştırıcısı ile ilgilenmiyomuydu?! denilebilir. Laudrup, Deschamps, Terim hatta Mourinho varken kim ki bu! da denilebilir. Almeira ile ligi 8. tamamlayan teknik direktör cevabı da yeterli olmayabilir ama 2004'te formayı çıkarıp klübesine geçtiği Lorca'yı 2. lige çıkartan, ardından geçtiği Almeira'yı ilk sezonunda 1. lige yükseltip, ikincisinde 4-3-3 oynayan, mücadeleci kene gibi bir yeni yükseleni 8. sırada tamamlatan 37 yaşındaki, yenilerin en iyisi durumundaki bir teknik direktör cevabı Valencia için merak oluşturmaya yeter.

No comments: