14 April 2008

United v Arsenal

United'ın rahat kazanmasını bekliyordum ama ilk 45 dakika rahat geçmedi. Ferguson 1-0 kazanmak istiyor gibiydi ki ilk yarıyı tamamen rakibe bıraktı. Hargreaves-Carrick-Scholes üclüsünün birarada oynamasına alışık değildim bir de Park'ı ekleyince kontrol tamamen Arsenal'de idi, çok çalıstılar iyi mücadele ettiler ama Adebayor'un cömertliği de tutunca devre 0-0 bitti. Lehmann'ın sol topuğunu saymazsak United ilk yarıda yoktu, Arsenal 2-0 yapabilirdi. Giggs-Tevez-Anderson'un oyuna girişi ile United oynamaya başlar, alır götürür ama inşallah Arsenal erken gol atmaz derken 2. yarı gol ile başladı. v Persie'nin ortasında Brown uyuyup Ferdinand müdahale edemeyince Adebayor rahatlıkla bitirdi.

Dk.lar 50'yi geçince yine aynı hikaye tekrarlandı, L'pool da olduğu gibi basit bir penaltı United için başlangıç oldu. Gallas eli topa götürmekte çekinmeyince Ronaldo tekrarlanan penaltıyı da gole çevirdi. Birinciyi hatırlamıyorum, 2. de Lehmann'ın hiçbir şansı yoktu. 1-1'den hemen sonra Anderson ve Tevez oyuna girdi, geriye kalan 35 dk.yı beklemeden maçı kazandılar diyebildim rahatlıkla.

Tevez girdiği gibi fena bir şut çıkardı, Wenger Walcott ile cevap verdi. Eboue niye kanat oynar demekten sıkıntı geldi, dün de hücumda etkisizdi. 1-2 Arsenal hızlı hücumundan sonra Evra ceza sahası girişinde indirildi, Ronaldo ve Hargreaves'den İngiliz olan United'ı öne geçirdi. Almanya'da Scholl ve Ballack gibi frikikçilerle yetişen Hargreaves, United'daki 2. golünü yine bir frikikten buldu. Sonrasında bir kez daha v der Sar sahneye çıktı ve 2 duran toptan olsa bile United rahat bir galibiyet aldı. Ronaldo ligdeki 28. golüne ulaştı ama yine bir büyük maçta başrolde olamadı. Bu sezon eşsiz bir gelişim gösterdi, e tabi bişeylerin de ilerleyen sezonlara kalması lazım. Arsenal, L'pool u yenemeyince şampiyonluğu zaten kaybetmişti, Old Trafford da değişen sadece Wenger'in kabullenmesi oldu.

Arsenal sezonu kapattı. Kalan 4 maçta 5 puan avantaj ile 3. sırayı korumaya çalışacaklar. Yine çalıştıkları iyi oynadıkları bir maçta avantajı koruyamadılar ama beklenen de buydu. Flamini, Rosicky, Sagna, Diaby gibilerinin yokluğunda akla gelen sadece transfer oluyor. Kadro genç ve dar. United Ronaldo, Giggs, Nani, Tevez'den seçerken Arsenal'de Eboue sağ bekte 20 maç oynamak zorunda kalıyor. Stadyum sorunu da ortadan kalktı, Arsenal Avrupa'nın para basan klüplerinden ve büyük hedefler için kadroya 2-3 takviye şart. Bunun haricinde kupa kaldırmak için gereken herşeye sahipler.

No comments: