03 April 2008

Deivid v Goliath

Maçlardan sonra -geçen sezonu da dahil ederek- FB'ye düzgün bir takım düzgün şekli ile gelmedi diyip durdum. 11 maçlık yenilmezlik serisindeki Palermo, Inter, CSKA, Frankfurt, PSV ya eksiklerdi yada kazanma gibi bir problemleri yoktu. Sevilla'da durum değişti, bu sefer biraz daha zor dedim birçok insan gibi. Maç sonunda ise potansiyeline erişememiş, rakibi küçümseyen bir takım yorumunu yaptım.

Chelsea artık tamam dedirtti, tabi artık FB yenemez yada kesin yenilir gibi net konuşma hatalarına düşmedim ama İngiliz'ler deplasmanda ne kadar rahat olacak olsalarda, kolay kolay yenilmeyecekler diye düşündüm. İlk 55-60 dakika beklediğim gibi geçti, sonra yine nasıl olduğu belli olmayan ama bir süredir ''hep'' olan oldu.

Uğur, Alex, Semih, Gökhan, Deivid derken birisi hep biryerlerde beklenmedik şekilde parlamıştı, bu seferde Aurelio'nun asist'i ve Deivid'in tam bu savunma bir daha nasıl aşılacak ki! zamanlarında gelen inanılmaz golü benim için galibiyetin tek açıklaması oldu.

Chelsea, önceki tur Yunanistan deplasmanında beraberliğe sevinirken bu sefer mağlubiyete üzüldü. Yunanistanda kötü oynarken bugün iyilerdi. Top savunmalarında daha az kaldı, hücum bölümünde ise daha fazla zaman geçiren ve daha hakim taraflardı. Savunmanın yoğun olduğu bölge FB'de ceza sahası etrafı iken onlarda çok daha ilerideydi. Orta alana gelince ise Fenerbahçe'nin gücü ortaya çıkıyor. Chelsea gibi bir takıma karşı bile orta sahanın ortasını daha fazla kullanan taraf oldular. Chelsea Drogba ve Cole'u ileride bırakırken FB'de Deivid, Alex, Kezman oralardaydı.

Tabi bu üstünlük kendisini 2. yarı göstermeye başladı.İlk yarıdaki sol kanat tercihi değişti, rakip yavaşlarken FB orta alanda kalabalıklaştı ve baskıya başladı. Oyun olarak birbirine benzeyen iki takımın mücadelesinde bugün Zico kazanan; tempo da yine doğru zamanda doğru şekilde yükseltilmiş oldu.İki takımda karşılayan taraf olmayı tercih ediyor, ikiside yüksek tempoyu tercih etmiyor, tempo zaman zaman yükseltirken kontrollü oynamaktan vazgeçmiyor. Chelsea 2. maçta evinde oynuyor. Tempo, kontrol, karşılama gibi etkenler ofans yönüne artarak değişecektir.

İlk maç 2-1. Avantaj kimde?

No comments: