27 December 2007

Ariza Makukula


Dün ve bugün birer kez karşıma çıktı dedikodu haberi. Hürriyet spor Holosko'ya en son 3m euro teklif edildi, vermiyosanız bunu alcaklar demiş. Ertugrul 2 yıldır takip ediyormuş, Higuain'i edenler değildir inşallah... Hürriyet Spor ''Genç Golcü'' diye eklemiş çok hoşuma gitti.Semih'in ilk 11 elemanı olmasından sonra ülkede bir ''genç golcü'' eksikliği olacağı öngörülmüş sanırsam.
Gelelim 26 yaşındaki Kongo/Portekiz'li Makukula'ya. Bizim ülke'ye de uyan bir profile sahip, genç iken isim yapmış sonrasında herkes gelişirken taca çıkmış oyunculardan Makukula. Portekiz u-21 oynamış, sonrası Sevilla ve Gimnastic'de hayalkırıklığı.Bakmış olmuyo, toprak çekmiş Kongo milli takımını istemiş, ona da kanun kitabı bi yürü git! çekmiş. Şu an kiralık olarak Maritimo'da top koşturuyor 11 maçta 6 gole sahip. Nesil değiştirmesine rağmen 1.5 forvet daha yetiştiremeyen Portekiz'de A milli mertebesine ,Nuno Gomes'de insan o da yorulur! kontenjanından, ilk defa 2008 elemelerinde Kazakistan maçında erişmiş, 3 puanı almakta dk.84'te ona nasip olmuş.Sonrasında 2 karşılaşmada daha oynamış, Portekiz milli takımı ile aldığı toplam süre +/- 70 dakika.
1.90 küsürlük boylu poslu Makukula, isminin hakkını verebileceğinin sinyalini de veriyor. Maritimo'da bu sezon forma giydiği 11 karşılaşmada 6 sarı kart görmüş, 2'si kırmızıya dönüşmüş.Hadi hayırlısı

No comments: