05 July 2008

Harry Kewell

"One day Harry is okay, and the next he says he is unfit. We don't know exactly what the problem is. It changes each day. One day he says it's the groin, then it's ankle. Another day he says he can play."

Biz Itandje ve Lincoln ile uğraşırken sessiz sedasız iyi iş bitirdi bizimkiler. Açıklamadan sonra Kewell'ın Avustralyalı menajeri ''daha değil'' dedi ama sonuç olarak, Kewell Türkiye'de. Saunders, Venison ve Marsh'tan sonra bir Liverpool'da bulunmuş daha eklendi sayalım Galatasaray'a. Leeds altyapı ürünü denilebilir Kewell için. Memleketinden bulup getirdiler, 97'de Gençler şampiyonu takımın yıldızı oldu, Paul Robinson ve Woodgate ile yukarı çıktı. Leeds'in tavan yaptığı yıllarda en iyilerdendi, Ada'nın en iyi sol kanatlarından biri olarak geçirdi zamanı.

Hızlı, fena halde teknik, güzel adam geçen iyi orta kesen, bol şut deneyen bir oyuncu idi Kewell. Winning Eleven 7 miydi 8 miydi hatırlamıyorum oyunun L'pool'unu hatırlayanlar Kewell'ın verdiği zevki de hatırlarlar. Geçmişi tamam, büyük yetenek, büyük yıldız. 30'una gelmiş, kariyerini 2 klüpte geçirmiş ve 3.süne reenkarnasyon için geliyor. Buraya kadar herşey güzel de temkinli yaklaşmaktan fazlasını yapamıyorum.

Girişteki sözler Rafael Benitez'e ait, 2005 Mart'nda söylenmiş. Nerdeyse bütün büyüklerin tekliflerini reddedip ilk aşkı L'pool'da 5 yıl geçirdi, ilk sezon hariç hep sakatlıklarla geçirdi. Son 2 sezonda hiç yoktu, düzgün bir maçta son hatırladığımda sonradan oyuna girmişti, Atina'da Milan'a kaybetmişlerdi.

Son 2 sezonda, bütün turnuvalarda toplam 18 maçta oynayabilmiş, geçtiğimiz sezon hiç 90 dakika oynamamış, son maçına Şubat ayında çıkmış, son golünü 2007 Mayısında atmış bir oyuncu Kewell. Liverpool yeni kontrat teklif etmedi ve bizle birlikte Roma, P'mouth ve Spartak Moskova'nın ilgilendiği söylenmekte. Arda ve Lincoln ile ilgili sonuçlar doğurmasını beklemiyorum gelişinin. Yukardaki sözlerin sahibi Benitez zamanın birinde de ''oynayan bir Kewell iyi bir transfer anlamına gelir'' demişti. Topu ayağına almasını beklemek lazım konuşmak için. Topla oynamayı seven hücumdan başka birşey düşünmeyen bir oyuncudur, ayağında uzun süre tutabilirse klasını konuşturur.

1 comment:

Hayatımız Futbol said...

Galatasaray taraftar sitelerinden gördüğüm kadarıyla Galatasaray'lılar oldukça seviçli.Kewell'a gelince;Dünya'nın en soğukkanlı 3-4 oyuncusundan biridir.İşini çok ciddiye alır.Ve çok disiplinlidir.Avustralya Milli Takımı'nın da kaptanı.Kariyerinde hep Ada'da oynamış.Önce Leeds'te ardından Liverpool'da.2 sezondur forma şansı bulamadı.Bunun sebebi de sakatlıkları.Şu an sakat değil.Ve geçmiş sakatlıklarında onun futbolunu pek etkileyeceğini sanmıyorum.Kewell klas bir futbolcu.İsmi büyük.Ligimize renk.Hayırlı Olsun.