31 March 2008

v Marwijk'in Yardımcıları


Bizde şimdileri Galatasaray'ın -varmıdır bilemiyorum Feldkamp'a öngörülen roller gereği ciddiye almıyorum şuan için- gelecek sezon planları nedeniyle şiddetle özlenildiğini hissettiren bir durum emektar futbolcuların göreve saha dışında devam etmeleri. Resim sanıyorum Barcelona'nın yüzüncü yıl sonrası, ligi Deportivo'nun arkasında 2. tamamladığı sezon 99/00'a ait. Kesip biçildi biraz, Abelardo ve R de Boer dışarıda kaldı. v Basten Euro 2008'den sonra Ajax'a dönecekken, Hollanda'nın başınada Bert v Marwijk geçecek.

Resimdeki 3 futbolcu Euro 2008 sonrası Hollandasında v Marwijk'in ekibinde olacak. Frank de Boer ve Philip Cocu, 3 yardımcıdan ikisi , Ruud Hesp ise kaleci antrenörü olarak 2010 Dünya Kupası için çalışacaklar. Abdullah Avcı, Bülent Korkmaz, Arif Erdem, Tugay Kerimoğlu, Okan Buruk, Hakan Şükür derim bir de Bülent Ünder'i eklerim, boşlukları siz doldurun...

Serie A / 31. Hafta


DAY 31: AC MILAN-ATALANTA HIGHLIGHTS
Uploaded by SerieAtv

31. haftada ilk 7'den sadece bir kazanan çıktı. Juventus maçı ertelenirken Inter ve Roma 1 puanla, Fiorentina ve Sampdoria ise haftayı puansız kapadı. Haftanın tek kazananı ise altındaki Milan kaybederken üstündeki Fiorentina'yı 3-1'le geçen Udinese oldu. Bitime 7 hafta kala 4. sıra için çekiştiği rakiplerine oranla formda olan Udinese galibiyet serisini 3, yenilmezlik serisini ise 6 maça çıkardı.

Milan ise Kaka'sız çıktığı Atalanta maçından ligin ilk yarısındaki tarife ile ayrıldı. Sorun bundan daha fazlası tabi ama Milan'ın Serie A'da Kaka'sız çıktığı 12 maçta sadece 3 galibiyet elde edebilmiş olması önemli bir istatistik. Kaçan penaltı, verilmeyen gol ve kırmızı kartın olduğu maçta hakeme yüklenildi, Paloschi, Maldini ve Ambrosini dışında kimsenin top oynamamış olmasının ve savunmanın tanınmaz halinin açıklaması ise tabii ki yok. Milan 4. sıra için Fiorentina, Udinese ve Sampdoria ile çekişiyor. Son 8 haftada 3 galibiyet alabilen takım San Siro'da 2 maçtır kaybediyor. 4. sıranın 4 puan ve 2 sıra gerisindeler ve CL'ye katılamamalarının sürpriz olmayacağı bir şekilde oynuyorlar. Fikstürde Juve deplasman, Inter ve Udinese iç saha maçları var işleri zor. Son katılamadıkları sezon 01/02 idi.

Matteo Bagnaresi


Dün futbol ile ilgilenenler, skorlara göz gezdirenler Juventus v Parma'nın ertelendiğini duymuş/görmüşlerdir. Bu kadarı bile yetebilir tabi ama birde ölüm kelimesi geçti ise duyulanlar arasında, tribün terörü ilk akla gelen olmuştur. Serie A 07/08'in ikinci ölümü yine Juventus'un rakibinden geldi. 27 yaşındaki Parma'lı Matteo Bagnaresi, Juventus taraftarlarını taşıyan otobüsün çarpması sonucu yaşamını yitirdi.


Matteo Bagnaresi'nin stadyumlara giriş yasağını yeni tamamlamış bir Parma taraftar grubunun mensubu olduğunu okudum, tabi bu şuan için sadece önemsiz bir detay. Bu seferki ölüm -en azından şimdilik- direk futbol şiddeti sonucu değil, kaza. Benim için ise Euro 2012'yi, bundan yaklaşık 1 yıl once Catania v Palermo maçında çıkan olaylarında etkisi ile kaybettiği söylenilen, stadyumları ile Almanya, İngiltere, Fransa'nın vs. gerisinde kalan İtalya'nın Filippo Raciti, Gabriele Sandri ve Matteo Bagnaresi'nin de üstüne başka emarelere gerek duymaması gerektiğinden ibaret. Maç erteleme, puan silme ve klüplere yönelik ceza ve kısıtlamaları fazlası ile aşan birşeyler ortaya koymak zorundalar. Bitime 7 hafta kala ilk akla gelen deplasman taraftarlarına yönelik kısıtlamalar tabi ama yazı birileri çok çalışarak geçirmeli. Haftaiçi Roma, United taraftarlarını ağırlayacak. Ferguson, grup eşleşmesindeki olayların da etkisi ile taraftarını uyarmış. Grup eşleşmesinde İngiltere ayağı sorunsuz geçerken, Roma'da olaylar sonucu 5 United taraftarı bıçaklanmış ve polisin tutumu İngilizler tarafından eleştirilmişti.

30 March 2008

MUHTEMEL XI


Barça henüz izleyemediğim ve nasıl olduğunu merak ettiğim maçta Betis gibi bir takım karşısında 2-0'dan maç verirken Villarreal, Nihat'ın 2 gol attığı ve gol sevinci sayesinde 1.5 ay sonra baba olacağını öğrendiğimiz Atletico galibiyeti ile Real'in arkasına, Nihat ise 14 gol ile gol krallığında şuan itibariyle 5. sıraya yerleşti.

Schuster'in ''Dünyanın en iyi savunması'' tanımlamasını gördüm h.içinde. Beğenmeyenlere ilk verilecek cevap Marca'nın muhtemel 11'inde. Heinze - Cannavaro - Pepe - Ramos kaç kere beraber oynayabildiler ki? Metzelder'in eksikliği Pepe'de olmadığı için önemli, Schuster akıllanmış olmalı ki Ramos yerine Heinze'yi Cannavaro ile eşleştirmiş. Heinze'nin United'da kötü deneyimlerini - Milan / CL yarı final - hatırlıyorum ama Ramos için böylesi daha iyi. Sevilla'nın FB tarafından da tescil edilmiş sıkıntılı savunma 2'lisinin olmaması + sıkıntı yaratacak mı merak ediyorum. Escude yetişmeyip, Drago'da ameliyat olunca, emektar Javi Navarro'da olmayınca Mosquera'nın eşi yedek takımdan.

Sneijder'i o 11'de görüp, Baptista'yı görmemek nasıl mutlu etti anlatamam. Maç gollü geçmez diyen var mı?

Hani bi Forvet vardı ...

5 Temmuz 2007 – Chris Sutton (Aston Villa)
28 Ağustos 2007 – Ole Gunnar Solskjær (Manchester United)
7 Şubat 2008 – John Hartson (West Bromwich Albion)
12 Mart 2008 – Tore André Flo (Leeds United)
Sezon sonu – Dion Dublin (Norwich City)
Sezon sonu – Teddy Sheringham (Colchester United)



Ada futbolu takipçilerinin rahatlıkla hatırlayacağı 6 forvetin, futbola veda ettikleri sezon oldu 07/08. Chris Sutton Jack Walker devrimi ile gelen Blackburn şampiyonluğuyla, John Hartson Premier Lig kariyeri dendiğinde hafıza zorlatsa bile Celtic ile, Flo ise Chelsea, olmadı Norveç milli takımı ile rahatlıkla hatırlanır. EPL'de Coventry City'i hatırlayan Dublin'i, boşversene EPL'yi diyene Bayern v United denildiğinde Solskjaer ve Sherringham'ı mutlaka anımsar. Geçmiş zamanın belirli zamanlarında mutlaka parlamış bu oyunculardan başladığı yerde bitiren birtek Dion Dublin olmuş.

Bu mesaj olmasaydı ben bunları bir daha hatırlarmıydım?

Kapasite - I


07/08 En fazla seyirci : 23 Mart, United v Liverpool ( 3-0 , 76.000)
07/08 En az seyirci : 15 Ağustos, Wigan v M'boro (1-0 , 14.007)

03 March 2008

Get well soon


Aston Villa maçında reklam panolarındaydı. Resim bakındım, reklam panolarında ''Get well soon Eduardo'' yazısını resmeden bir yer bulamadım. Sanıyorum Emirates'in jestiyle, güzel iletildi geçmiş olsun dileği.

tv & Pazartesi


19:00 - Elazığ v İstanbulspor / d spor
20:30 - 90 Dakika / ntv
20:30 - Futbol Kulübü / habertürk
21:00 - Futbol Ekstra / cnntürk
22:00 - Eurogol / ntv
22:00 - Köprü / star
22:00 - Futbol Avrupa / habertürk
01:10 - 90 Dakika tekrar
03:10 - Eurogol tekrar

Yarın CL maçları var, Köprü'nün tekrarı verilmeyebilir. Futbol Kulübü'nün de gece tekrarı olması lazım ama ulaşamadım, saatini de tam hatırlayamıyorum, yanıltmayalım. Ben Habertürk ile başlar Köprü ile devam ederim, reklamlarda Futbol Ekstra'ya pas atarız atabildiğimiz kadar. 90 Dakika ile de kapatırım günü.

TNT'de yayına başlamış bugün, dizi/film kusturmak için. Uydu ve D Smart'tan ulaşılabilecek. 21:00'da Training Day yayınlanacakmış. İzlemeyen -sanmıyorum ama- veya 1 kere izleyen varsa kaçmasın.

Jimmy Floyd Hasselbaink


GOTM Feb 08

Bu sezon hiç görmemiştim BBC'nin Goal of the Month ödüllerini. Henry çok girerdi bu listelere, meğerse Aralık ayının 1.si Derby'e attığı gol ile Tuncay olmuş. Yukarıdakiler Şubat ayının adayları. Torres, Rooney ve Hasselbaink arasında kaldım.

United'ın 2 maçta Newcastle'a yaptıkları ahlaki değildi. 3'er 4'er golle de kazanabilirlerdi, 2 maçta 11 tane atarak kazandılar. Rooney'in yalnış hatırlamıyorsam geçen sezon kupada Newcastle'a ve Everton ile Arsenal'e attığı goller geldi aklıma, elendi. M'boro 2 maçta L'pool'dan sadece 1 puan alabildi, geriye kalan 5 puanın bırakılmasının tek sorumlusu Torres idi. L'pool'un o maçtaki oyunu aklıma gelince, elendi.

Hasselbaink, sezon başı Fowler ile Cardiff'te buluşunca dikkatimi çekmişti, bu gole kadar da hiç görmemiş/duymamıştım. Sherringham'lı Colchester ligin dibinde, Hasselbaink'li Cardiff'te ortalarında. Birkaç gün sonra FA Cup çeyrek finalinde M'boro ile oynayacaklar. Bu gol turu getirenlerden biri, duygusallığın yanında şıklığıyla da diğerlerinden ayrılıyor sanki.

Sonunda Yenildi


İtalya'da CL öncesi sadece Roma 3 puan aldı. Milan, Palermo karşısında son dakikada Inzaghi ile gülmeseydi, 5 maç üstüste berabere kalmış olacaktı, bu hafta da Lazio'ya puan verdiler. 2 haftadır kazanamayan Inter, Julio Cesar haric Napoli deplasmanında kötüydü. Liglerin bitimine 10/12 hafta kala sezonun ilk mağlubiyeti alındı, Avrupa'da yenilmeyen takım kalmadı.

Everton, City'den sonra P'mouth'u da yendi. 2. golün sahibi Cahill'in hareketi yeni bir gol sevinci daha görmemi sağladı. 6 senelik hapse mahkum edilen kardeşi için ellerini uzatmış Tim Cahill. 4. sıra mücadelesinde L'pool ve Aston Villa'nın yakın takibindeler, şimdilik iyiler. İlerleyen haftalarda derbide konuk olacaklar, Chelsea ve Aston Villa'yı ağırladıktan sonra Emirates'e çıkacaklar. 3 puan farkla takip eden L'pool CL'de de tura yakın ama 04/05 benzeri bir durum zor.




Atletico durdu durdu Barca'ya patladı. Maçı izleyemedim, Ronaldinho'yu böyle görmeyeli çok olmuştu. Ama haftanın yıldızları Aguero ve Robinho oldu. Real Madrid 2-1'in rövanşına Robben'siz çıkacak, v Nistelrooy'un durumu da belirsiz.


Derbi, haftanın özeti gibi oldu TSL'de. 24. haftada 6 karşılaşma berabere bitti, hiçbir maçta 2 gol atabilen takım çıkmadı. 24. hafta derbisi dahil TSL'ye olan hislerime tercüman oldu anlayacağınız. Hikmet Karaman yine tv'lere dönecek gibi. Ankaraspor Saffet Susiç'le anlaşmış, Allah akıl fikir versin.. Bir yandan da Avrupa'da şampiyonluk yarışının en karmaşık olduğu lig bu. Kayseri bu hafta 2 puan bırakmasaydı daha güzel olacaktı. Tabi güzellik sadece tabelada. Heyecan nerde?